برای ارتقای ایمنی خودروها و کاهش سرقت، اداره استاندارد با تأیید پلیس آگاهی، استانداردهای ایمنی خودروها را تعیین میکند.
رئیس پلیس آگاهی کشور سردار محمد قنبری با بیان اینکه در سال گذشته ۲۳۰ دستگاه خودروی مدل سال مورد سرقت قرار گرفته، میگوید که با تصویب شورای امنیت، مقرر شد تا اداره استاندارد با تأیید و گواهی پلیس آگاهی، استانداردهای ایمنی را به خودروها اعطا کند.
رئیس پلیس آگاهی فراجا سردار محمد قنبری در نشست خبری با اصحاب رسانه آخرین وضعیت عملکرد پلیس آگاهی در برخورد با سارقان و میزان کشفیات سرقت را تشریح کرد.
رئیس پلیس آگاهی فراجا با گرامیداشت شهدای امنیت بهخصوص کارآگاهان شهید کشور اظهارداشت: سال 1403 سال پرکاری برای ما بود و هدفمان این بود که هم امنیت عینی را بتوانیم افزایش دهیم و هم با برخورد قاطع با سارقان احساس امنیت را افزایش دهیم که تا حد قابلقبولی موفق بودیم.
وی گفت: سرقت، جرایم جنایی و جعل و کلاهبرداری در حوزه مسئولیت کارآگاهان ما قرار دارد و با تشکیل قرارگاه رصد فضای مجازی توانستیم جرایم رخداده در این حوزه را هم رصد کرده و در مجموع سعی داریم تا فرصت ارتکاب جرم را از مجرمان گرفته و چنان عمل کنیم که از پلیس واهمه داشته باشند.
سردار قنبری در ادامه به گشت پلیس آگاهی و حضور کارآگاهان در این گشتها پرداخت و گفت: 4000 خودروی سرقتی در سال گذشته با تعقیب گشت پلیس آگاهی کشف شده و این گشتها درحالتوسعه است.
وی افزود: در سال گذشته کنترل هوشمند سارقان سابقهدار را با پابند اجرا کردیم که این موضوع باعث ضدسرقت انجام ندهند؛ حتی تعداد اندکی هم که با پابند از کمند سامانه ما عبور کردند بلافاصله بعد از وقوع جرم دستگیر شدند و میتوان گفت که درصد خوبی از کاهش سرقت را شاهد بودیم.
سردار قنبری افزود: سال گذشته 5 هزار سارق با پابند رصد شده و امسال این تعداد افزایش مییابد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت توسعه بانک ژنتیک گفت: گسترش این بانک میتواند به کشف جرائم کمک شایانی کند و امسال توسعه آن در اولویت پلیس آگاهی قرار دارد. بخش قابلتوجهی از کشفیات در جرائم جنایی با بهرهگیری از این بانک انجام شده است.
قنبری ادامه داد: همچنان از روش برداشت اثر انگشت با پودر در صحنه جرم استفاده میشود که روشی مؤثر برای شناسایی سارقان است. البته در حال حاضر دیگر نیازی نیست سارق سابقهدار باشد؛ چراکه با برداشتن اثر انگشت میتوان هویت فرد را، چه سابقهدار و چه برای بار اول، بلافاصله شناسایی کرد.
رئیس پلیس آگاهی تصریح کرد: از دیگر اقدامات هوشمندسازی پلیس آگاهی، استقرار دستگاه هوشمند تطبیق صدا در 33 استان کشور است.
وی با بیان اینکه جلوی سیر افزایشی سرقت در دو سال گذشته را گرفته ایم ادامه داد: با مجموع اقدامات همکارانم سال گذشته 18 درصد کاهش سرقت داشتیم.
وی افزود: موضوع مال در کشف سرقتها امروزه تغییر کرده و مالکیت اختصاصی ندارد مثل پول و طلا.
سردار قنبری به کاهش 17 درصدی سرقت در طرح نوروزی پرداخت و گفت: ۱۶ هزار پیام به سارقان داده و هشدار دادیم تا عملیات مجرمانه انجام ندهند.
وی گفت: در سال گذشته 18 درصد و در نوروز امسال 20 درصد کاهش سرقت خودرو داشته ایم چرا که در بحث ایمنی خودرو وارد شدیم.
وی با اشاره به اقدامات پلیس آگاهی در کاهش سرقت خودرو اظهار داشت: با تصویب شورای امنیت، مقرر شد فرایندی برای ارتقای ایمنی خودروها طراحی شود تا اداره استاندارد با تأیید و گواهی پلیس آگاهی، استانداردهای ایمنی را به خودروها اعطا کند؛ به نحوی که سارقان نتوانند به راحتی خودرو را روشن یا درب آن را باز کنند.
رئیس پلیس آگاهی کشور تصريح کرد: سال 98 اوج سرقت خودرو بود در ان سال بیش از یک میلیون خودروی مدل سال به مردم داده شد که 4 هزار دستگاه سرقت شد؛ این آمار در سال گذشته با رعایت الزامات ایمنی کمتر شد؛ یعنی 230 خودروی مدل سال 1403 در سال گذشته سرقت شد که ما یک کارگروه مشخص کردیم که نواقصی که باعث شد که این تعداد خودرو مورد سرقت قرار بگیرند بررسی شده و نتایج مشخص شود تا خودروساز احصا کرده تا دیگر به راحتی خودروی داخلی مورد سرقت قرار نگیرد.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد جرایم جنایی در همان سال وقوع کشف میشود؛ اعلام کرد: 98 درصد قتلها در سال 1403 کشف و قاتلان شناسایی و دستگیر شده و بالای 90 درصد آدم ربایی کشف شده است.
رئیس پلیس آگاهی کشور تصریح کرد: در مورد فقدان افراد سرنوشت تعداد زیادی از این افراد مشخص شده و 85 درصد پروندههای جعل و کلاهبرداری نیز کشف شده است.
سردار قنبری گفت: تنها دو دهم درصد (0.2 درصد) از سارقان در سرقتهای خود از سلاح گرم استفاده میکنند؛ بهعبارتی، میزان سرقتهای مسلحانه در ایران حتی به یک درصد نیز نمیرسد.
وی افزود: 800 نفر تحت تعقیب در بازه سه ماهه آخر سال گذشته را دستگیر کردیم.
رئیس پلیس آگاهی اضافه کرد: مرکز مشاوره کارآگاهی را در پلیس آگاهی راهاندازی کردهایم تا پروندههایی که در گذشته به نتیجه نرسیده بودند مورد بررسی مجدد قرار گیرند، که تاکنون 85 درصد از این پروندهها به نتیجه رسیدهاند.
منبع: فارس
دیدگاه شما؟