با تحویل اولین سری از تاکسیهای برقی به سازمان تاکسیرانی تهران، نوسازی تاکسیهای فرسوده با کرمان موتور رسما آغاز شد. به گزارش کرمان موتور، به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو و فعال در تولید و واردات خودروهای برقی، امروز با تحویل ۲۰۰ دستگاه تاکسی برقی در حضور وزرای صمت، کشور، شهردار تهران و سرپرست سازمان […]
با تحویل اولین سری از تاکسیهای برقی به سازمان تاکسیرانی تهران، نوسازی تاکسیهای فرسوده با کرمان موتور رسما آغاز شد.
به گزارش کرمان موتور، به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو و فعال در تولید و واردات خودروهای برقی، امروز با تحویل ۲۰۰ دستگاه تاکسی برقی در حضور وزرای صمت، کشور، شهردار تهران و سرپرست سازمان تاکسیرانی اولین گام برای نوسازی ناوگان فرسوده تاکسرانی را برداشت.
کرمان موتور جز شرکتهایی به شمار میآید که میتوان آن را جزء پیشگامان تولید خودر برقی به شمار آورد.
این شرکت از سال ۱۴۰۰ در مشارکت با مپنا اولین پروژه برقی سازی را با جک جی ۴ آغاز کرد. با این حال با توجه به تاکید ویژه وزیر صمت، سرعت پیگری و توسعه این نوع محصولات بیشتر شد. به نحوی که کرمان موتور در کنار فراهم کردن زیرساختهای تولید، واردات خودروهای برقی را در دستور کار قرار داد.
در همین راستا این شرکت در نوسازی تاکسیهای فرسوده نیز پیشگام شد و پس از معرفی محصول، امروز، دوشنبه 21 خرداد 1403 با تحویل ۲۰۰ دستگاه خودروی برقی به تاکسیرانی، علاوه بر ایفای قرار داد، اولین گام در برقی سازی ناوگان تاکسیرانی را برداشت.
در این مراسم، ۲۰۰ دستگاه از هزار دستگاه خودروی برقی تحویل رانندگانی شد که پیشتر ثبت نام کرده بودند. البته فرصت ثبت نام برای رانندگانی که علاقمند به خرید خودروی برقی هستند، همچنان ادامه دارد.
مسئولان نوسازی تاکسیهای فرسوده برای ایجاد شرایط بهتر خرید، یک وام 900 میلیون تومانی، پنج ساله با کارمزد هشت درصد در نظر گرفتهاند.
در این میان کرمان موتور با توجه به درک شرایط اقتصادی و در راستای فرهنگ سازی برای استفاده بیشتر از این نوع خودروها و همچنین درک مسئولیت اجتماعی، پرداخت ۶۰۰ میلیون از این وام را بر عهده گرفته است.
همچنین این شرکت برای رفع دغدغه و نگرانی دارندگان این خودروها خدمات پس از فروش ویژه و مناسبی را در نظر گرفته است.
در همین رابطه شهردار تهران در «آئین ورود هزار دستگاه تاکسی برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی» با اشاره به اینکه در حوزه حمل و نقل عمومي شهر تهران گامهاي بلندي برداشته شد، تصریح کرد: امروز آغاز و تجربه برقيسازي تهران را به چشم ميبينيم و اميدواریم ماحصل اين كار بتواند يك چهره جديدي را در شهر تهران به نمايش بگذارد.
علیرضا زاکانی ادامه داد: شرایط تهران به گونهای است که اگر در تهران اقدامي صورت بگيرد، به سرعت در سطح كشور گسترش پيدا خواهد كرد.
وی با اشاره به سرمایهگذاری حدود یک میلیارد و 670 میلیون یورویی برای برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور گفت: خاصيت اين كار هم اين است كه ما از تمام ظرفيتهای بخش دولتي، بخش نهادي و بخش خصوصي به حد اعلي استفاده كرديم تا بتوانيم يك چنين كار بزرگ و ذيقيمتي را رقم بزنيم.
شهردارتهران اضافه کرد: عددي كه در اين خصوص سرمايهگذاري شد، غالب بر چهار ميليارد يورو است. يعني اگر بيش از يك ميليارد و 400 ميليون يورو که بخش ناوگان مترو اختصاص داده شده است را از این رقم کسر کنیم، يك عدد يك ميليارد و 670 ميليون يورويي به خودروهای برقی تخصیص داده شده است.
زاکانی ادامه داد: این عدد هم صرف قراردادهايي شده است كه شهرداري تهران درخصوص خرید اتوبوس، تاكسي و ون برقی منعقد کرده که در حال حاضر عملیاتی شده است. نمونههايی از این خودروها نیز وارد شده است و الباقي هم به لطف الهي در حال ساخت و اقدام است كه امیدواریم امسال، قبل از دهه فجر در شهر تهران چشم مردم به اين خودروها روشن شده و از مزاياي آن بهره ببرند.
وی همچنین با اشاره به اینکه برای تحقق این خواسته، بخش خصوصي و خودروسازان داخلي زحمات زيادي متحمل شدهاند، بیان کرد: برای دستیابی به اهداف نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی ابتدا بر استفاده از تمام ظرفيتهاي داخل تاکید داشتیم. همچنین در نظر داشتیم که تا حد توان محصولات داخلی را خریداری کنیم.
شهردار تهران ادامه داد: علت این تاکید نیز این است که توليد داخل براي ما بسيار مهم است. موضوع اشتغال، كارآفريني، خلق ارزش در داخل كشور و توجه به توليد در سالي که به نام «جهش توليد با مشاركت مردم» نامگذاری شده، مورد عنايت بود. بنابراين از مدتها قبل، یعنی پیش از آغاز خرید های خارجی، تلاش داشتیم تا در حد ممکن نیاز را از طریق تامین کنندگان داخلی برطرف کنیم.
زاکانی اضافه کرد: در این شرایط توفيق پيدا كرديم كه دو هزار و 755 دستگاه اتوبوس از داخل خريداري كنيم كه به سرعت به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه ميشود. ضمن اینکه طی روزهاي آينده باز هم تعدادي دیگر از آنها رونمايي خواهد شد.
وی ادامه داد در كنار این اقدامات، امروز شاهد ماحصل تلاش و فعالیتهای 11 خودروساز، به خصوص آقای فیروزی، مدیرعامل كرمان خودرو هستیم تا مسير به كارگيري 27 هزار و 500 دستگاه تاكسي برقي در شهر تهران ایجاد و محقق شود.
شهردار تهران اظهار کرد: در واقع با همت و کوشش این خودروساز شاهد تحویل هزار تاكسي برقی به ناوگان حمل و نقل عمومی هستیم.
زاکانی اضافه کرد: نکته قابل تامل و توجه این است که خدمترساني اين تاكسيها امروز آغاز ميشود. با توجه به کیفیت این خودروها بيش از هر كسي رانندگان عزيز، یعنی كساني كه ساعات متمادي پشت اين خودروها نشسته و خدمت ارائه ميكنند، آسايش و آرامش خواهند یافت. بعد از آن، مردم عزيز شهر تهران از منافع این خودروها، بهره مند خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: اين هديه ناقابلي به مردم عزيزمان است كه در همه عرصههاي انقلاب، پيشرفت و آبادي كشور پيشتاز بودند. اميدواریم اين كار بسيار خوب كه در شهر تهران شروع شده است، نگاه ما را به ابعاد و ساحتهاي مختلف زندگي در حد و اندازه خود تغيير داده تا براي مردم عزيزمان آرامش، آسايش و هوايي پاک و محيطي بدون ترافيك را به ارمغان بياورد.
شهردار تهران تاکید کرد: اميدوارم با سرعتبخشيدن به اين كار در ماههاي آينده شرایط به گونهای پیش برود که مردم بتوانند نتیجه کار را هفته به هفته مقایسه کرده و پیشرفت را لمس کنند.
زاکانی بیان کرد: به اعتقاد بنده با توجه به این حجم از امكانات و زیرساختهایی که وارد شهر ميشود، حتما تا پايان سال چهره شهر تهران تغيير کرده و سطح خدمتگزاري را چند پله بالا خواهد برد.
بنابراین گزارش، با توجه به آغاز نوسازی تاکسیهای فرسوده به نظر میرسد طی سالهای آتی علاوه بر کاهش آلودگی هوا، شاهد گسترش استفاده از خودروهای برقی خواهیم بود. در این میان خودروسازان پیشگامی مانند کرمان موتور با برداشتن اولین گامها نقش ویژهای ایفا خواهند کرد.
دیدگاه شما؟