تویوتا BZ4X یکی از خودروهای برقی با کیفیتی است که توسط نامی خودرو پیشرو به ایران وارد میشود. BZ4X یکی از کراس اوورهای برقی شرکت تویوتا به حساب میآید که دو شرکت تویوتا و سوبارو آن را به وجود آوردهاند و با توجه به این موضوع، این خودرو را در برخی از کشورها با نام […]
تویوتا BZ4X یکی از خودروهای برقی با کیفیتی است که توسط نامی خودرو پیشرو به ایران وارد میشود. BZ4X یکی از کراس اوورهای برقی شرکت تویوتا به حساب میآید که دو شرکت تویوتا و سوبارو آن را به وجود آوردهاند و با توجه به این موضوع، این خودرو را در برخی از کشورها با نام سوبارو سولترا میشناسند. تویوتا BZ4X یکی از اعضای خانواده خودروهای BZ این شرکت به محسوب میشود که این نام در اصل مخفف شده Beyond Zero به معنای فراتر از صفر است که آلایندگی ناچیز خودروهای برقی را نشان میدهد. در ادامه نام این خودرو از عدد 4 و حرف X استفاده کردهاند که عدد 4 سایز یکسان این خودرو با مدل RAV4 و حرف X کراس اوور بودن تویوتا BZ4X را منتقل میکند.
بررسی مشخصات فنی تویوتا BZ4X
این کراس اوور از لحاظ ابعاد ۴۶۹۰ میلیمتر طول، ۱۸۶۰ میلیمتر عرض، ۱۶۵۰ میلیمتر ارتفاع و ۲۸۵۰ میلیمتر فاصله بین دو محور دارد. Bz4x در دو نسخه دیفرانسیل جلو با تک موتور برقی و دو دیفرانسیل با دو موتور برقی در اختیار کاربران قرار گرفته است؛ اما برای عرضه تویوتا BZ4X به بازار ایران نوع دو دیفرانسیل با دو موتور برقی را در نظر گرفتهاند. نسخه دو دیفرانسیل تویوتا BZ4X دو موتور برقی دارد که این دو موتور روی هم ۲۱۴ اسب بخار قدرت و ۳۳۶ نیوتون متر گشتاور تولید میکنند و این نیرو توسط گیربکس تک سرعته اتوماتیک به هر چهار چرخ خودرو منتقل میشود. شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر تویوتا بی زد فور ایکس ۵.۷ ثانیه طول میکشد و این خودرو میتواند به حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
تویوتا BZ4X به باتریهایی با ظرفیت ۷۲.۸ کیلو وات ساعت مجهز شده که با یک بار شارژ میتواند ۴۷۰ کیلومتر برد مسافت داشته باشد. اگر بخواهید با شارژرهای معمولی (AC) باتریها را شارژ کنید به ۱۱ ساعت زمان نیاز دارید؛ اما با استفاده از شارژرهای سریع (DC) این زمان به ۳۰ دقیقه کاهش پیدا میکند. مهندسان تویوتا برای محور جلوی تویوتا BZ4X از سیستم تعلیق مکفرسون و برای محور عقب آن از سیستم تعلیق مولتی لینک استفاده کردهاند.
پس از اینکه با نسخه وارداتی تویوتا BZ4X آشنا شدیم بد نیست که اطلاعاتی راجع به نسخه دیفرانسیل جلوی آن نیز داشته باشیم. نسخه دیفرانسیل جلوی تویوتا BZ4X از یک موتور برقی با حداکثر توان تولید ۲۰۱ اسب بخار قدرت و ۲۶۵ نیوتون متر گشتاور بهره میبرد. ظرفیت باتریهای لیتیوم یون این نسخه ۷۱.۴ کیلو وات ساعت است که با یک بار شارژ میتواند ۵۱۶ کیلومتر را پیمایش کند.
بررسی طراحی تویوتا BZ4X
در نمای جلو شاهد طراحی hammerhead تویوتا هستیم که در کمری جدید نیز اجرا شده است. فرم چراغها با ابروییهای هم رنگ بدنه استایل تهاجمی و جذابی به این کراساوور بخشیده و به حق مخاطب را به یاد کوسه کله چکشی میاندازد. مانند تمام خودروهای الکتریکی، خبری از جلوپنجره نیست و تنها ورودی هوا، زیر سپر قرار دارد که وظیفه آن خنک کاری باتریها خواهد بود.
در نمای جانبی، خط برجستهای که از زیر ستون A شروع و با گذر از روی هر دو در به چراغها میرسد به همراه خط زیر درها که در انتها به گلگیر عقب ختم میشود این نما را از سادگی خارج و بسیار جلب توجه میکند.
در نمای عقب؛ طراحان اسپویلر را به صورت دو تکه طراحی کردهاند که علاوه بر تاثیر در آیرودینامیک خودرو، ظاهر زیبایی را برای آن ایجاد کنند. به رسم خودروها روز، در این خودرو نیز از چراغهای متصل به هم استفاده شده تا همخوانی خوبی با نمای جلو ایجاد شود.
دو تریم برای این خودرو وجود دارد که در سطح تجهیزات و البته در بخش تزئینات خارجی از یکدیگر متمایز میشوند.
طراحی کابین
بر خلاف دیگر محصولات تویوتا، کابین این خودرو سراسر جذابیت و نکتههای عجیب و پنهان است. با ورود به کابین اولین چیزی که نظر شمارا جلب میکند، موقعیت کلاستر این کراس اوور خواهد بود که مانند پژو 2008 با کمی فاصله و ارتفاع بیشتر نسبت به غربیلک فرمان بر روی داشبورد قرار گرفته است.
غربیلک جدید فرمان، جنس داشبورد و نمایشگر مرکزی به همراه دوربین پایش راننده و دکمههای فیزیکی کنسول میانی نیز از دیگر ویژگیهای این کابین محسوب میشود. اما دومین نکتهای که باید کمی بیشتر به آن دقت کنید، قاب دور ناب چرخشی لیور گیربکس است که عینا با قاب کلاستر و فضایی که پشت فرمان ایجاد شده مطابقت دارد.
لیور گیربکس این خودرو نیز بر خلاف هم نوعهای خود تنها به صورت چرخشی کار نمیکند بلکه برای انتخاب حالتهای مختلف باید آن را به پایین فشار دهید و سپس به سمت چپ و یا راست بچرخانید تا حالت مورد نظر انتخاب شود.
امکانات ایمنی و رفاهی تویوتا BZ4X
از امکانات BZ4X میتوان به سامانه کنترل پایداری الکتریکی، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار نقطه کور، هشت کیسه هوای ۱۲ نقطهای، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، اخطار برخورد از جلو و رادار خط خوان، سنسور نور و باران، کروز کنترل تطبیقی، رادار تابلوخوان، نمایشگر لمسی، تهویه اتوماتیک دو کاناله، دوربین ۳۶۰ درجه، سقف پانوراما با سایبان برقی، تنظیم حالتهای رانندگی، گرمکن اتوماتیک فرمان، ترمز پارک برقی، رانندگی خودکار بین خطوط، مموری صندلی راننده، درب صندوق برقی، سیستم صوتی با کیفیت، سردکن و گرمکن صندلیهای جلو، اتوهولد، نور بالای اتوماتیک، سیستم بازیابی انرژی، چراغهای LED، استارت بدون کلید، شارژر بیسیم تلفن همراه اشاره کرد.
دیدگاه شما؟