سخنگوی جایگاهداران کشور با اشاره به پیچیدگیهای موجود در سیستم سوخترسانی کشور، اجرای سریع طرح حذف کارت سوخت را غیرممکن دانست. وی افزود: تجربه نشان داده است که بدون برنامهریزی دقیق، همراهی همه دستگاههای اجرایی و مشورت با بخش خصوصی، اجرای چنین طرحهایی با شکست مواجه خواهد شد.
رضا نواز سخنگوی صنف جایگاهداران کشور در خصوص حذف کار سوخت اظهار کرد: طی چند سال اخیر مساله جایگزینی تخصیص یارانه سوخت با استفاده از کارت بانکی به مالک خودرو و حذف کارت سوخت در دولت و مجلس بررسی شد و اقداماتی نیز صورت گرفت که نهایتا در قانون برنامه هفتم مقرر شد به صورت کامل در این خصوص مصوبه انجام شود که در نهایت به صورت ایده آل در قانون برنامه گنجانده نشد.
او ادامه داد: حال با توجه به پیچیدگی های موجود، اینکه با چند جمله در قانون بودجه بتوان حذف کارت سوخت را رقم زد کمی بعید به نظر میرسد و این مورد نیازمند مصوباتی با جزییات و همراهی دولت از طریق مصوبه هیات وزیران یا آیین نامه های اجرایی دقیق می باشد.
وی افزود: برای مثال، مصوبه مجلس در قانون بودجه طی دو سال مبنی بر الزام به استفاده از کارت سوخت شخصی به طوریکه ۹۰ درصد سوختگیری ها در بنزین با کارتسوخت شخصی افراد انجام شود، علی رغم ایجاد مشکلات برای جایگاههای سوخت و ایجاد نارضایتی در بین مردم ،موفق نبود چرا که پیچیدگی های موجود برای اجرایی کردن آن، در مصوبه تعیین تکلیف نشده بود و الزام به تصویب آیین نامه اجرایی نیز در قانون وجود نداشت.
وی ادامه داد: اینکه ساختار توزیع سوخت قدیمی و مستهلک است و باید تغییر کند و به جای استفاده از کارت سوخت، یارانه به مالکان خودروها از طریق کارت بانکی تخصیص یابد امکانپذیر است، به شرطی که در چند فاز انجام شود و چارچوب مشخص با برنامه زمانبندی و اجماع همه تصمیم سازان در دستگاههای اجرایی با مشورت بخشهای خصوصی شکل بگیرد.
منبع: ایسنا
دیدگاه شما؟