
بازار کشندههای چینی در ایران داغ شده و شرکتهای زیادی در حال تولید آنها هستند. در این نوشتار قصد داریم تا کشنده شک موتو x5000 محصول آرین دیزل و فوتون H5 محصول ایران خودرو دیزل را در مقابل یکدیگر قرار دهیم و آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. شک موتو X5000 شرکت Shaanxi (شانشیه) که […]
بازار کشندههای چینی در ایران داغ شده و شرکتهای زیادی در حال تولید آنها هستند. در این نوشتار قصد داریم تا کشنده شک موتو x5000 محصول آرین دیزل و فوتون H5 محصول ایران خودرو دیزل را در مقابل یکدیگر قرار دهیم و آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.
شک موتو X5000
شرکت Shaanxi (شانشیه) که آن را به شکمن میشناسند، سال 1968 تاسیس شد. فعالیت این برند ساخت کامیون، کشنده، اتوبوس و حتی شاسی و محور این خودروها را تولید میکند. یکی از محصولات این شرکت که در ایران توسط آرین دیزل تولید میشود، شک موتو X5000 است که در حال حاضر قدرتمندترین کشنده بازار به حساب میآید.
از نظر طراحی خارجی، این خودرو در اولین نگاه به خاطر فرم و محل قرارگیری چراغهای جلو شبیه به ولوو FH12 به نظر میرسد. اکثر کشندههای چینی بازار به واسطه نوع کاربری که دارند بسیار ساده هستند اما شک موتو به واسطه تزئینات برنز رنگ نمای جلو از این قضیه مستثنا شده و همین موضوع آن را به یکی از زیباترین کشندههای بازار بدل میکند.
شک موتو X5000
نمای داخلی این کشنده نیز به روز تر از کشندههای دیگر است. وجود نمایشگر سیستم اطلاعات و سرگرمی، فرمان D کات با دکمههای کاربردی، نمایشگر ترکیبی آنالوگ و دیجیتال پشت فرمان، کیفیت متریال داخلی و… باعث شده تا این کشنده در جایگاهی بالاتر از رقبای چینی خود قرار بگیرد.
این کشنده از پیشرانه 6 سیلندر 13 لیتر توربو دیزل کامینز بهره میبرد که 520 اسببخار قدرت و 2460 نیوتنمتر گشتاور تولیدمیکند. این میزان نیرو و گشتاور توسط گیربکس 16+2 فست به چرخها منتقل میشود. از نظر ابعاد، این کشنده 6350 میلیمتر طول، 2550 میلیمتر عرض، 3975 میلیمتر ارتفاع و 3800 میلیمتر فاصله بین دو محور دارد.
از امکانات این کشنده میتوان به کولر درجا، بخاری درجا، تعلیق کابین ۴ بالون، کروز کنترل، بالابر هیدرولیکی و الکتریکی کابین، سیستم تعلیق بادی صندلی راننده با گرمکن، دیلایت، سنسور باران، سیستم مالتی مدیا ۱۰ اینچ، سیستم نقطه کور، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم باد wabco، خروجی برق ۲۲۰، ترمز جلو و عقب از نوع دو مدار مستقل پنوماتیک، ترمزهای دیسکی، ترمز اضطراری، سیستم کنترل و پایداری، سیستم کنترل ضد لغزش، ریتاردر ۵ مرحلهای، ترمز موتور jacob، سیستم هشدار انحراف از مسیر و رینگ یک تکه فولادی ۲۲ اینچ اشاره کرد.
فوتون H5
نام فوتون به علت حضور و سابقه بیشتر در بازار برای خریداران آشناتر است. این شرکت در چین با مرسدس بنز همکاری میکند و همانطور که مشاهده میکنید نمای خارجی آن به شدت به اکتروس مرسدس بنز شباهت دارد. همین موضوع باعث شده تا اوضاع در این قسمت خوب پیش برود اما همچنان ناهمانگی نامحسوسی بین قسمت بالا و پایین این کشنده وجود دارد. بدترین قسمت نمای رو به رو گرافیک و جسن چراغهای جلو محسوب میشود.
با ورود به کابین اوضاع کاملا فرق خواهد کرد. با دیدن نمای خارجی انتظار دارید تا با کابینی مدرن و به روز مواجه شوید اما با ورود به این قسمت متوجه میشوید که کابین مانند اکتروس 2010 به قبل و شبیه به فوتون H4 است. این موضوع برای رانندگانی که میلیاردی بابت این کشنده هزینه میکند جذاب نخواهد بود.
فوتون H5 از پیشرانه 12 لیتر کامینز بهره میبرد که 460 اسببخار قدرت و 2300 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. این میزان نیرو و قدرت توسط گیربکس 12+4 ZF به چرخها منتقل میشود. از نظر ابعاد این کشنده 6085 میلیمتر طول، 2490 میلیمتر عرض، 3900 میلیمتر ارتفاع و 3600 میلیمتر فاصله بین دو محور دارد.
از امکانات این کشنده میتوان به رادار خط خوان،ترمز اضطراری ،قفل کن دیفرانسیل، کروز کنترل،سانروف برقی،تنظیم برقی آینه ها،گرم کن آینه، گرم کن سوخت ،بالابر اتاق برقی ،کلید EBA، ترمز ضدلغزش ،ضبط ساده و تنظیمات تماس از روی فرمان اشاره کرد. این کشنده به تازگی استاندارد ADR (حمل کالای خطرناک) را دریافت کرده و به زودی با این ویژگی به بازار عرضه خواهد شد.
با یک محاسبه سر انگشتی متوجه خواهید شد که از نظر قوای محرکه، امکانات ایمنی و رفاهی، طراحی خارجی و داخلی، ابعاد کابین، توانایی بالاروی از شیب و … این شک موتو x5000 است که دست بالاتر را دارد. شاید تنها مزیت کشنده فوتون خدمات پس از فروش ایران خودرو دیزل باشد که نمایندگیهای گستردهتری دارد و البته حضور کشنده امپاور بهمن دیزل نیز به فراوانی قطعات آن در سطح کشور کمک میکند.
دیدگاه شما؟